Körtéri Fürdőház Pályázat

1114 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér

Egy erős gesztussal megformált, megfelelő méretű torony a tér hangsúlyos elemévé válva tovább fokozza a Gomba jel-értékét, hangsúlyos végpontot adva a Bartók Béla úti kulturális utca-koncepciónak. A földszinten elhelyezett, a tér átmenő forgalmát kihasználó funkciók hangsúlyozzák a hely találkozási pontként betöltött szerepét, tovább növelve annak értékét. A fürdőház-funkció nem direkt módon fokozza, hanem kiegészíti és tovább erősíti a Bartók Béla úti koncepció kulturális jellegét. A terület két végpontja két fürdőépület, a patinás Gellért gyógyfürdő és a tervezett Körtéri fürdőház élmény-, és rekreációs tömbje.

A fürdőházban tovább él Budapest fürdőváros gondolata, amelynek tradicionális budai útvonala ezzel tovább bővül. Kiegészítő szolgáltatásaival szorosan kapcsolódik a közeli Gellért szálló és gyógyfürdő együtteséhez, azzal nem konkurálva, hanem többlet-értéket nyújtva. A közeli SZTK-rendelőhöz kapcsolódó gyógy-, és rehabilitáció szolgáltatások lehetőséget adnak a hétköznap délelőtti kihasználtság fokozására. A délutáni órákban a közeli oktatási intézmények diákjai várhatók, az esti időszak pedig a turisták és exkluzív rendezvények ideje lehetne.

A Gomba épülete csak a működési preferenciák alapján épül át, a rekonstrukció az eredeti állapot hangulatának visszaállítására törekszik.


> TERVLAPOK