Sun Palace Lakópark

1036 Budapest, Lajos utca 93-99.

Reimholz Péter Ybl és Kossuth díjas építésszel közösen tervezhettük ezt az érdekes városi szituációt hordozó, két ütemben megépített nagyméretű lakóparkot, és a földszintjén közösségi funkciókat hordozó épületet.

A beépítés alapja a Duna felé nyitott U betűt formáló beépítés, mely a legtöbb lakásnak valamilyen dunai látványt, panoráma töredéket tud adni, és nyitottságával a belső udvarnak, egy légies zajvédő üvegfalon keresztül is, nagy távlatot biztosít. A lakóblokkok egységenként egy tágas, reprezentatív belső közlekedő magot kaptak. A lakóegységek a ma elfogadott sztenderdeket tudják, de a dunai oldalon részben elfogadva a mi elképzelésünket, az építtető nagyobb alapterületű, sztenderdeken túlmutató lakásokat is létrehozott.

A Lajos utca, Nagyszombat utca sarkán található egykori Goldberger gyárépületet homlokzati fragmentumában megtartottuk, mögötte mai nagy belmagasságú „loft” lakásokkal. Ugyanígy megmaradt a Duna felőli oldalon egy torony, és a zajvédő fallal párhuzamosan futó faltöredék is. Mindhárom külső homlokzata tördeltségével, a használt motívumok egyediségével a nagy méretek ellenére is bensőséges emberi léptéket és utcaszerűséget tud adni.